Загарбники на півдні відчувають «снарядну тахікардію» - Гуменюк

Загарбники на півдні відчувають «снарядну тахікардію» - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська зменшили кількість обстрілів на південному напрямку, відчуваючи "снарядний голод" унаслідок бойової роботи українських захисників.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«На півдні ніч була порівняно спокійна, ворог зменшив кількість обстрілів. Це говорить про те, що ця так звана «тахікардія снарядна» у ворога відчувається через наслідки нашої бойової роботи. Час від часу їм вдається підтягнути якийсь резерв для себе. Вони (загарбники - ред.) зосереджені на лівобережжі вже давно і мають багато різних пунктів боєпостачання, які також розосереджені для того, щоб не бути одночасно ураженими. Є частина запасів, яка зберігається на Кримському півострові, і ось її підтягувати важче. Але маневри поміж своїми запасами на лівому березі материкової частини вони все ж таки здатні ще створювати», - зазначила Гуменюк.

Вона нагадала, що позаминулої доби на півдні ворог здійснив близько 80 обстрілів. Водночас напередодні зафіксовано 36 обстрілів удень і 18 уночі.

Читайте також: Ворог за добу 48 разів обстріляв Херсонщину - випустив понад 200 снарядів

­«Відчувається, що постачання не відбулось, а значить, уповільнення і ускладнення логістики нам вдалося. Тим не менш вони продовжують ремонтні роботи на мостах, які пошкоджені, - Чонгарському та Генічеському. Дуже складно в них іде, тому що не можуть вони зібрати команду, зібрати туди ремонтників. Це ускладнено тим, що і фахівців відповідних немає, і небезпека там велика. Люди усвідомлюють, що поцілено по мосту, тому може бути поцілено і по ремонтній бригаді», - сказала Гуменюк.

Як повідомлялося, за інформацією Генштабу ЗСУ, за добу російська армія завдала 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснила 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-