Загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах

Загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах

Укрінформ
Російські загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах з 2 вересня, для цього так звані «виборчі штаби» отримали вказівку робити обхід місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях.

Про це рух «Жовта стрічка» повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах з 2 вересня!» – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активісти руху «Жовта стрічка» дізналися, що так звані виборчі штаби росіян отримали вказівку робити обхід місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, будуть тиснути та змушувати людей брати участь у «виборах».

Читайте також: На Луганщині росіяни до псевдовиборів допускатимуть навіть за усною заявою - ОВА

«Жовта стрічка» закликає не відчиняти двері представникам окупаційних «виборчих штабів» та в жодному разі не брати участь у псевдовиборах.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники планують провести «місцеві вибори» на тимчасово захопленій території Херсонської області восени.

У Херсонській облраді попередили колаборантів про відповідальність за участь в організації так званих «виборів» на загарбаній росіянами території.

Попри шалений тиск і примусову паспортизацію жителів тимчасово окупованих громад Херсонщини, результати цих дій все ще лишаються незадовільними.

Читайте також: Рух «Жовта Стрічка» заявив, що готується зривати «вибори» загарбників на Луганщині

«Вибори», які окупаційна влада збирається провести у вересні, місцевому населенню «дозволено» відвідати не тільки з українським паспортом, а і з посвідченням водія українського зразка.

Хоча на тимчасово окупованій території Херсонщини населення залякували, щоб змусити брати участь у так званому праймеріз від «Единой России», проте в цьому «шоу» взяла участь невелика кількість людей, пропагандистську картинку створювали переважно колаборанти та їхні родини.

Нагадаємо: ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-