Коридори в Чорному морі мають знаходитися під міжнародною гарантією - Гуменюк

Коридори в Чорному морі мають знаходитися під міжнародною гарантією - Гуменюк

Укрінформ
Транспортні та навігаційні коридори в Чорному морі мають знаходитися під міжнародною гарантією.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Треба розуміти, що ці коридори, транспортні, навігаційні, які сьогодні існують, мають знаходитися під міжнародною гарантією. Гарантії ООН або Туреччини як потужного гравця НАТО і Чорноморської країни були достатніми для того, аби функціонував повноцінний зерновий коридор. В тих умовах Сили оборони України здатні були забезпечити безпеку суден, які транспортували збіжжя. Тому продовжуємо дипломатичну співпрацю, продовжуємо домовленості з партнерами і готові забезпечувати все те, що в наших силах", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Обстріл Росією суховантажу в Чорному морі вимагає чіткої юридичної фіксації - Подоляк

Вона зазначила, що на сьогодні Росія намагається контролювати узбережжя вздовж Криму, а також викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів. За її словами, на суднах забезпечення можуть знаходитися безпілотні літальні апарати розвідувального типу, які можуть не тільки розвідувати, а й скидати боєприпаси на ті об'єкти, які вважатимуть для себе важливими для ураження.

Як повідомлялося, російські військові відкрили попереджувальний вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан" під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл.

Фото: РБК-Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-