В уряді Німеччини зараз не розглядають передачу ракет Taurus Україні — Bild

В уряді Німеччини зараз не розглядають передачу ракет Taurus Україні — Bild

Укрінформ
У федеральному уряді Німеччини стверджують, що наразі не розглядають питання передачі Україні ракет Taurus.

Про це з посиланням на свої джерела пише таблоїд Bild, передає Укрінформ.

Про швидке або вже прийняте рішення на користь передачі ЗСУ німецьких крилатих ракет ні у відомстві канцлера, ні у Міноборони нічого не знають, йдеться у статті.

«Наразі жодне рішення не готується», - заявив виданню неназваний високопоставлений урядовець, за словами якого, попри «тиск з усіх боків наразі нічого не відбувається».

Читайте також: Дискусія про постачання Taurus Україні набирає обертів - ЗМІ

Речник Міністерства оборони Німеччини також сказав газеті, що «немає жодних змін у поточному статусі щодо передачі Taurus Україні. Жодного політичного рішення щодо цього не приймалося».

Міністр оборони Борис Пісторіус підтвердив, що поставки Taurus наразі немає на порядку денному.

«Ми не єдині, хто не здійснює поставки (таких ракет). Наші американські союзники також не постачають ці крилаті ракети», - заявив політик. Він не бачить «на даний момент гострої потреби у прийнятті рішення» щодо питання доставки Taurus.

Читайте також: Україна може отримати Taurus разом з ATACMS - німецькі ЗМІ

Тиск на уряд, як повідомляв Укрінформ, надходить переважно з парламентських кіл. Зокрема, голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (член Вільної демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції) в ефірі телеканалу Phoenix заявила, що Україна негайно потребує цих ракет. «У нас достатньо Taurus, значна частина з них готова до використання. Настав час дати зелене світло», - сказала депутатка, яку, за її словами, «дуже дратує» те, що знову ведеться дискусія, яка дуже нагадує дискусію про постачання танків.

Читайте також: В уряді Німеччини заявили, що не дають оцінок діям ЗСУ

Раніше на користь передачі ракет висловилися деякі представники правлячої Соціал-демократичної партії. Найбільша опозиційна сила – консерватори – вимагають цього вже давно.

Ракета Taurus має дальність ураження 350-500 кілометрів, боєголовка з понад 400 кілограмами вибухівки може вражати бункери, вона є потужнішою за передачі Україні Великою Британією і Францією Storm Shadow і SCALP.

Напередодні канцлер ФРН Олаф Шольц укотре заявив, що його уряд робить усе можливе, щоб уникнути ескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-