На Бахмутському напрямку пріоритет за ЗСУ, ворог активно чинить опір - Череватий

На Бахмутському напрямку пріоритет за ЗСУ, ворог активно чинить опір - Череватий

Укрінформ
Ворог активно чинить опір на Бахмутському напрямку - там за минулу добу відбулося 9 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

“За минулу добу на Бахмутському напрямку відбулося 9 бойових зіткнень. Тут пріоритет за Силами оборони. Ворог активно чинить опір, використовуючи артилерію. 531 раз бив всіма видами артилерії, здійснив 5 авіанальотів”, - зазначив Череватий.

За його словами, потужно було знищено живу силу і особовий склад ворога - 63 окупантів ліквідовано, 127 поранені, 5 потрапили в полон.

Також знищено 5 ворожих танків, 7 бойових машин піхоти, 2 бойові машини десанту, легкий броньований артилерійський тягач, 3 польові склади з боєприпасами, 3 БПЛА “Орлан-10”, 4 дрони-камікадзе “Ланцет”, 3 одиниці автотехніки.

Речник Східного угруповання ЗСУ підкреслив, що тактика ворога не нова, але головна проблема для Сил оборони це те, що він має можливість концентрувати великі сили і засоби особового складу.

Читайте також: На фронті за добу - 34 зіткнення, ЗСУ продовжують наступ на двох напрямках

“Вони не дуже навчені, але об'ємні за своїм складом. На жаль, ворог ще має багато артилерії і снарядів до неї. Зараз у нас період стійкості, коли ворог має значну силу, але ми, не дивлячись на це, б'ємо його і витісняємо з нашої землі. Робимо це розмірено, прагматично і продумано, щоб максимально зберегти людей та техніку”, - наголосив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 11 серпня 2023 року ліквідували близько 252 тисяч 780 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 580 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-