На Куп’янському напрямку ворог завдав 15 авіаударів - Череватий

На Куп’янському напрямку ворог завдав 15 авіаударів - Череватий

Укрінформ
Ворог продовжує на Куп’янському напрямку активніше використовувати авіацію - за минулу добу наніс 15 авіаударів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

“За добу ворог п'ять разів намагався атакувати на Куп’янському напрямку. 502 рази обстрілював українські позиції всіма видами артилерії - від мінометів до РСЗВ. Продовжує на цьому напрямку більш активно використовувати авіацію. Наніс 15 авіаударів”, - сказав Череватий. 

Він повідомив, що під час відбиття ворожих атак було знищено 21 окупанта, 91 зазнав поранення, двоє потрапили в полон. 

Також на цьому напрямку Сили оборони знищили ворожу техніку: 2 танки, 3 гармати, САУ “Піон”, самохідний міномет “Тюльпан”, новітню станцію радіоелектронної боротьби, БПЛА “Орлан-10”, 2 дрони-камікадзе “Ланцет”, 3 польові склади з боєприпасами.

За словами речника Східного угруповання ЗСУ, найновітніша техніка росіян не так і поширена, вона тільки впроваджується, але українські військові одразу намагаються її знищити.

Читайте також: У Куп'янській громаді на Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію

Череватий зазначив, що на Куп’янському напрямку Сили оборони чинять посилений вогневий вплив, там вибудувана ефективна система оборони та прийняті деякі рішення, щоб її посилити. За його словами, ситуація там важка, але контрольована. 

“Ми знаємо їх плани, знаємо склад їх угруповання та їх слабкі місця”, - наголосив він. 

Також Череватий поінформував, що на Лиманському напрямку боєзіткнень не було, але ворог активно бив артилерією і авіацією по Макіївці, Невському, Білогорівці Луганської області та Новомихайлівці Донецької області. 

Як повідомляв Укрінформ, на Куп’янському напрямку ворог безуспішно пробує перехопити ініціативу та намагається прорвати нашу оборону.

Фото ілюстративне: informnapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-