На Таврійському напрямку росіяни застосували боєприпаси із хлорпікрином - військові

На Таврійському напрямку росіяни застосували боєприпаси із хлорпікрином - військові

Укрінформ
Українські військові та цивільні не постраждали від застосування у понеділок росіянами хлорпікрину на Таврійського напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші військові, як і цивільні люди, не постраждали. Постраждалих немає, ураження наших людей також немає. Засобів захисту від подібних снарядів у нас вистачає», - запевнив Шершень.

Читайте також: Сили оборони просунулися на Таврійському напрямку – Тарнавський

За його словами, ворог здійснив у понеділок вдень та ближче до вечора два обстріли із РСЗВ хімічними боєприпасами. Попередньо встановлено, що це був хлорпікрин. «При контакті із хлорпікрином у людини виникає сильне подразнення очей, носа, горла, дихальних шляхів. Бувають інші різноманітні симптоми», - додав речник Сил оборони Таврійського напрямку .

Хлорпікрин є пестицидом обмеженого використання, однак використовувався як хімічна зброя ще під час Першої світової війни. Препарат шкідливий для людини, може всмоктуватися системно при вдиханні, ковтанні та шкірі. У високих концентраціях сильно подразнює легені, очі та шкіру. Конвенція про хімічну зброю заборонила військове застосування хлорпікрину, однак РФ вже неодноразово використовувала його під час вторгнення в Україну.

Читайте також: росіяни застосовують хімічні боєприпаси на Донецькому напрямку - військові

Як повідомлялося, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський 7 серпня поінформував про те, що російські війська вчергове вдались до порушення правил ведення війни та використали проти українських захисників хімічні боєприпаси.

Обстріл стався у районі населеного пункту Новоданилівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-