У Росії сильно применшують втрати серед своїх десантників – ГУР

У Росії сильно применшують втрати серед своїх десантників – ГУР

Укрінформ
У РФ сильно применшують втрати серед бійців своїх десантних військ в Україні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи наближені до реальності дані від очільника ВДВ РФ Михайла Теплінського про втрати в Україні, зокрема, про 8500 поранених російських десантників, передає кореспондент Укрінформу.

«Навіть ці цифри є зменшеними, і навмисно зменшеними. Але навіть така дозована правда суворо заборонена у цьому королівстві кривих дзеркал, і навіть напівправду у путінській Росії можуть сказати лише випадково. Зрозуміло, що для рашистського режиму смертельно небезпечним є взагалі обговорення всередині власної так званої держави питання втрат», - заявив він.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 250 800 російських військових

За його словами, попри те, що величезна кількість пересічних росіян вже зіткнулися із загиблими родичами, пораненими - членами власних родин, на загал обговорення цієї теми – табу.

«Тим більше, коли представник військового командування називає речі своїми іменами хоча б частково, це спричиняє подальшу реакцію і обговорення - і серед воєнкорів і, власне, серед пересічних росіян – «іванюшок» на кухнях. Режим не може цього допустити, тому жорстко намагається підчищати (ці дані – ред.). Але сказане вже всі почули», - сказав Юсов.

Читайте також: Сили оборони на Таврійському напрямку знищили шість ворожих складів боєприпасів

Як повідомлялося, у своєму зверненні Теплінський заявив, що 8500 десантників отримали поранення та згодом повернулися в стрій або взагалі відмовилися залишити лінію фронту. Це відео швидко видалили з офіційних каналів Міноборони РФ. Натомість Теплінський так і не сказав, скільки російських десантників було вбито чи серйозно поранено під час війни в Україні.

У британській розвідці заявили, що РФ втратила щонайменше половину бійців своїх елітних десантних військ, яких у 2022 році відправили на війну в Україні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-