МВС ідентифікувало понад 61 000 загиблих в Україні російських військових

МВС ідентифікувало понад 61 000 загиблих в Україні російських військових

Укрінформ
У межах проєкту Міністерства внутрішніх справ «Потерь.НЕТ» ідентифікований 61 431 російський військовий, який загинув в Україні.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«Відвідувачі сайту з території росії мають змогу перевірити, чи є дані їхніх близьких у цій базі. Станом на 4 серпня, на сайті «Потерь.НЕТ» є інформація про 61 431 ідентифікованого окупанта, який загинув на території України», - зазначається у повідомленні.

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко вручив подяки поліцейським та курсантам за роботу над цим проєктом.

«Як відомо, політичне керівництво росії ніколи не визнавало втрати, але завдяки нашій роботі цивільне населення рф нарешті почало дізнаватися про справжні цифри загиблих окупантів», – зазначив Тимченко.

Читайте також: Полонені росіяни, які скоїли особливо тяжкі злочини, обміну не підлягають - ОГП

Проєкт МВС «Потерь.НЕТ» реалізовано у співпраці із ГУР МОУ, зокрема, Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими (проєкт «Хочу жить») та Національною поліцією. Його метою є протидія кремлівським наративам шляхом донесення об’єктивних даних щодо втрат РФ у повномасштабній війні.

У МВС заявили, що з моменту запуску «Потерь.НЕТ» кількість російських військових, які здаються у полон, значно збільшилася.

Як повідомлялося, 18 квітня цього року Міністерство внутрішніх справ запустило вебресурс «Потерь.НЕТ», який інформуватиме про втрати росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-