Для швидшого завершення війни Україні потрібні далекобійні ракетні комплекси і літаки – експерт

Для швидшого завершення війни Україні потрібні далекобійні ракетні комплекси і літаки – експерт

Укрінформ
Західні політики, які прагнуть якнайшвидшого завершення війни, мають розуміти, що є тільки одне рішення – потрібно надавати Києву більше військової допомоги.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила експерт з питань безпеки і зовнішньої політики Джессіка Берлін.

«Якщо в очах західних столиць війна має закінчитися якнайшвидше, то шлях уперед ясний – надсилайте більше допомоги. Крапка. Якщо ви хочете, щоб війна якнайшвидше закінчилася, дайте Україні ракетні комплекси великої дальності, боєприпаси та засоби авіаційної підтримки (реактивні літаки, які так потрібні)», – підкреслила вона.

За її словами, Захід пропонує Збройним силам України для досягнення успіху здійснити «контрнаступ на тисячі з гаком кілометрів сильно замінованого укріпленого фронту оборони без переваги в повітрі», водночас «жоден командувач НАТО навіть не подумає» про таку тактику».

Читайте також: «Втома від війни» у партнерів вирішується змінами у комунікаціях - експертка

«З військової стратегічної точки зору це справді божевілля, якщо ви військовий планувальник НАТО. Але саме цього очікує НАТО від українських Збройних сил. Тож усім, хто скаржиться, що наступ йде надто повільно, відповідь однозначна. Нам потрібно швидше надіслати більше допомоги – обладнання для розмінування, ракети далекого радіусу дії та засоби авіаційної підтримки», – заявила Берлін.

Як повідомлялося, у Пентагоні передбачають, що контрнаступ ЗСУ буде важким і тривалим, однак Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну «скільки буде потрібно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-