ЗСУ задіяли свіжі резерви для прориву на півдні - WSJ

ЗСУ задіяли свіжі резерви для прориву на півдні - WSJ

Укрінформ
Україна застосувала для контрнаступу на південному напрямі свіжі резерви, але поки не досягла прориву.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у статті WSJ.

“Цього тижня напружені бої вирували у південно-східній України, адже Київ продовжує потужний натиск з метою повернення територій, використовуючи свіже поповнення навчених та обладнаних Заходом підрозділів, однак ознак значного прориву поки немає”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Неспокій ворога в глибокому тилу є сталою методикою контрнаступу ЗСУ - Гуменюк

Зазначається, що наразі основна мета українських сил - перерізати російський “сухопутний міст” до Криму, який служить важливим маршрутом військової логістики загарбників.

“Українські сили поступово просуваються до лінії, замінивши підхід, за якого малі маневри здійснювала піхота, на тактику, коли більші українські сили рухаються уперед з використанням танків й броньованих машин”, - зауважує WSJ.

Читайте також: Пентагон підтвердив рішучість підтримувати Україну в контрнаступі

За даними видання, чи не найбільш запеклі бої зараз точаться довкола села Роботине, яке знаходиться в 2 км від основної російської лінії оборони.

“Битва тут становить для України найближчий та найбільш вірогідний шлях прориву крізь російську оборону, й посадовці називають її такою, що має “стратегічне значення”, - підсумовується у статті.

Як раніше повідомляло агентство, бригади ЗСУ, які проходили навчання у країнах НАТО, перестали під час наступу на фронті використовувати американську тактику ведення бойових дійзосередившись на виснаженні російських військ артилерією та ракетами великої дальності замість того, щоб штурмувати мінні поля під вогнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-