ЗСУ наступають на півдні і стримують атаки ворога на чотирьох напрямках

ЗСУ наступають на півдні і стримують атаки ворога на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися 30 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 3 серпня.

У Генштабі поінформували, що протягом доби Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА Shahed-136/131 по Україні.

«Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони, усі 15 ворожих «шахедів» було знищено. Також ворог завдав 1 ракетного, 47 авіаційних ударів та здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Сирський: На Купʼянському та Лиманському напрямках ЗСУ щодня зривають спроби прориву росіян

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

«Протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень», - повідомили у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Ветеринарного, Харкова, Веселого Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема це Карповичі та Тимоновичі Чернігівської області; Бачівськ, Вишеньки, Волфине, Кіндратівка, Покровка Сумської області та Уди, Тернова, Плетенівка, Охрімівка, Вільхуватка на Харківщині.

Читайте також: Сили оборони за добу знищили на Таврійському напрямку шість ворожих складів з боєприпасами

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки та Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Одрадне, Западне, Петропавлівка та Подоли Харківської області.

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів загарбників зазнали такі населені пункти - Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони стримують ворога в напрямку південніше та південно-східніше Іванівського. Агресор завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Часів Яр, Іванівське та Дружба. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Роздолівка, Маркове, Богданівка, Іванівське, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснив безуспішні наступальні дії північніше та південно-східніше Авдіївки та південно-східніше Первомайського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Степове, Ласточкине, Авдіївка та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Мар’їнки. Здійснив обстріли населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

Читайте також: Український наступ: нацгвардійці просунулись на 650 метрів углиб оборони росіян

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Макарівки та села Рівнопіль. Агресор здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Старомайорського та східніше Урожайного. Артилерійських обстрілів зазнали Времівка, Рівнопіль, Новосілки Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Успенівки та Малої Токмачки Запорізької області. Агресор зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Новодарівка, Червоне, Чарівне, Щербаки, Павлівка, Кам’янське Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської обсласті.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Одрадокам'янки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Осокорівка, Качкарівка, Новоберислав, Козацьке, Херсон та Первомайське Херсонської області, Дмитрівка та Очаків Миколаївської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 - по зенітно-ракетних комплексах окупантів», - поінформували у Генштабі.

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 радіолокаційну станцію, 1 пункт управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки, 2 засоби протиповітряної оборони, 3 склади боєприпасів ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 серпня 2023 року ліквідували близько 247 тисяч 850 російських загарбників, 620 з них - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-