На фронті за добу - 33 бойові зіткнення, триває наступ ЗСУ на двох напрямках

На фронті за добу - 33 бойові зіткнення, триває наступ ЗСУ на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України і російськими загарбниками протягом доби відбулися 33 бойові зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 2 серпня.

За даними Генштабу, наступальна операція Сил оборони на Мелітопольському та Бердянському напрямках триває – захисники закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Загалом за добу українська авіація завдала по ворогу десять ударів: дев'ять - по районах зосередження його особового складу, озброєння та військової техніки, один - по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку вразили 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях загарбників, радіолокаційну станцію, два пункти управління, район зосередження озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони, район зосередження особового складу та два склади боєприпасів російської армії.

Російські війська за добу здійснили п'ять ракетних і 86 авіаційних ударів, а також 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільного населення.

Читайте також: На Таврійському напрямку ЗСУ знищили «Сонцепьок» та 11 складів ворога

У Генштабі попереджають: імовірність здійснення ворогом подальших ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська били з авіації по району Козачої Лопані Харківської області, з мінометів й артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Карповичі й Нововасилівку Чернігівської області, Волфине, Краснопілля, Рожковичі й Стару Гуту Сумської області, Тимофіївку, Ветеринарне й Охрімівку Харківської.

На Куп’янському напрямку авіаційних ударів загарбники завдали в районах Петропавлівки та Кислівки, артилерійських і мінометних – по Кам’янці, Дворічній, Западному, Кіндрашівці, Красному Першому та Куп’янську Харківської області.

Читайте також: Бомбардування Росією портових міст України є глобальною атакою

На Лиманському напрямку російська авіація била по районах Білогорівки Луганської області, Серебрянки та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів від ворога зазнали Невське і Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Спірне і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення на захід від Курдюмівки, південніше від Андріївки та західніше від Кліщіївки Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Дружби і Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Григорівка, Богданівка, Часів Яр й Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вдарили з авіації в районі Авдіївки, з артилерії обстріляли Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївку і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки. Від ворожих обстрілів потерпали Красногорівка, Олександропіль, Гостре, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на наступний тиждень – Politico

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаудару в районі Старомайорського, здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше від Старомайорського та північніше від Урожайного.

Ударів російської артилерії на Шахтарському напрямку зазнали понад 10 населених пунктів, серед них –Вугледар, Водяне, Благодатне й Сторожеве Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування Сил оборони. З артилерії загарбники атакували понад 10 населених пунктів, зокрема Новодарівку, Білогір’я, Гуляйполе, Залізничне і Кам’янське Запорізької області.

Авіаційних ударів ворог завдав у районах Малої Токмачки і П’ятихаток Запорізької області.

Читайте також: Сікорський: Українське військове командування краще знає, в якому темпі перемогти в цій війні

На Херсонському напрямку росіяни вдарили з авіації в районі Одрадокам’янки, з артилерії обстріляли понад 15 населених пунктів, серед них – Веселе, Дудчани, Дніпровське, Тягинку і сам Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 2 серпня російські загарбники вкотре атакували Україну ударними дронами типу Shahed-136/131. Силами оборони були знищені 23 ворожі безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-