Постачання F-16 і їхнє застосування українськими пілотами має відбутися якнайшвидше – Зеленський

Постачання F-16 і їхнє застосування українськими пілотами має відбутися якнайшвидше – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав українських послів найактивніше працювати з країнами, які мають на озброєнні літаки F-16, щоб швидко отримати їх після завершення навчання українських пілотів.

Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"F-16. Цього місяця розпочнеться тренування наших пілотів. Зараз варто працювати на 100% з країнами, які мають ці літаки, які зможуть після навчання нам їх передати. Це потужне, складне завдання. Якнайшвидше має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами. І ви розумієте, про які країни зараз ідеться", – сказав Зеленський.

Він також закликав дипломатів продовжувати працювати з партнерами, передусім зі Сполученими Штатами Америки, задля збільшення постачання далекобійної зброї.

"Має настати той день, коли так само звично для всіх нас, для наших воїнів, як Javelin або HIMARS, так само запрацюють і ATACMS", – наголосив Президент.

Водночас він підкреслив, що вся Україна має бути захищена від російського ракетного терору. Зеленський констатував, що це дуже складне завдання, але приєднання кожної нової держави до створених оборонних повітряних коаліцій спрощує його виконання. "Коаліція Patriot і NASAMS, SAMP/T і IRIS-T, кожної системи, яка ефективна, має стати доступною, навіть С-300. Сьогодні війна. Сьогодні все важливо", – заявив глава держави.

Читайте також: Із винищувачами F-16 Україна може наблизити збиття до 100% – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 розпочнеться у серпні і триватиме щонайменше шість місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-