Успіхи України на фронті стануть каталізатором наступної кризи в Росії - Подоляк

Успіхи України на фронті стануть каталізатором наступної кризи в Росії - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк переконаний, що успіхи українських військових на фронті стануть каталізатором наступної кризи у Російській Федерації.

Про це Подоляк сказав в інтерв’ю виданню UkraineAlert Атлантичної ради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

«На переконання радника керівника Офісу Президента, успіхи України на фронті стануть каталізатором наступної кризи в Росії», - зазначається у повідомленні.

За словами Подоляка, у міру того, як у РФ розгортатиметься внутрішня боротьба між різними ворожими угрупованнями, Україна зможе відновити повний контроль над своїми міжнародно визнаними кордонами. «Зрештою ми, ймовірно, станемо свідками масових протестів у Москві та падіння путінського режиму», – сказав радник керівника ОП.

Одним із доказів внутрішньої слабкості Росії та режиму Путіна він назвав заколот «вагнерівців», який сигналізує про неминучість змін у країні-агресорці.

Читайте також: Подоляк про заколот Пригожина: Ми б хотіли трохи інших результатів

На переконання Подоляка, заколот «Вагнера» показав що за пропагандистським фасадом Кремля нічого немає. «Тепер усі переконалися, що Путін – порожня оболонка. Король голий. Він не контролює ситуацію всередині Росії й зовсім не популярний. Прості росіяни все ще бояться сказати, що вони проти Путіна, але щойно «Вагнер» почав підніматися, публіка зааплодувала. При цьому ніхто не виявив інтересу до захисту путінського режиму», – констатував він, додавши, що це незавершене повстання завдало непоправної шкоди репутації Путіна серед російської еліти.

За словами Подоляка, протягом багатьох років Кремль проповідував мантру про те, що майбутнє Росії залежить від Путіна, але після повстання ПВК «Вагнер» багато представників тамтешнього істеблішменту перестало вірити в це.

«Тепер вони розуміють, що Путін не здатний виконувати ключові функції, які мають бути в будь-якого російського правителя», – сказав Подоляк. Він зауважив, що Путін втратив повноваження верховного арбітра у внутрішніх суперечках і не може виступати гарантом міжнародних інтересів еліти.

Читайте також: Подоляк: Усім уже має бути ясно, що в нинішньому вигляді Росія існувати не може

«Найголовніше – він проявив боягузтво. Коли почався заколот, він зник із поля зору. У ситуації авторитарної політичної культури Росії це просто непростимо. Слабкий цар довго не проживе», – сказав радник керівника ОП.

Як повідомлялося, у ГУР поінформували, що «вагнерівці» на території Білорусі наразі не є тим угрупованням, яке становить реальну небезпеку, але легковажити цим не можна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-