Сили оборони відбили атаки росіян в районі Авдіївки, на півдні триває наступ

Сили оборони відбили атаки росіян в районі Авдіївки, на півдні триває наступ

Дані Генштабу
Укрінформ
Наступальна операція Сил оборони України на Мелітопольському та Бердянському напрямках триває – оборонці закріплюються на досягнутих рубежах та ведуть контрбатарейну боротьбу, загалом на фронті протягом доби відбулися 26 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 1 серпня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, українська авіація загалом за добу завдала по російських військах дев'ять ударів: сім – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один – по командному пункту, ще один – по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили десять артилерійських засобів на вогневих позиціях ворога, чотири станції радіоелектронної боротьби, чотири пункти управління, район зосередження озброєння та військової техніки, п'ять засобів протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу та ще два важливі об’єкти загарбників.

Російська армія протягом доби здійснила один ракетний і 49 авіаційних ударів, а також 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільного населення.

Читайте також: На сході ворог намагається штурмувати на трьох напрямках, йдуть запеклі бої - Маляр

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська обстріляли з мінометів і артилерії понад 20 населених пунктів, зокрема Галаганівку Чернігівської області, Атинське, Басівку й Рожковичі Сумської області, Уди, Козачу Лопань, Петропавлівку й Нестерне Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів від росіян зазнали Тополі, Кам’янка, Дворічна, Западне, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники атакували з артилерії Невське й Білогорівку Луганської області, Верхньокам’янське, Спірне й Роздолівку Донецької області.

Читайте також: На позиціях ворога між Макіївкою та Ясинуватою пролунали вибухи

На Бахмутському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення північніше та західніше від Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Богданівка, Часів Яр, Іванівське й Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії росіян Сили оборони успішно відбили атаки в районі Авдіївки. Під ударами ворожої артилерії тут опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Первомайське, Карлівка й Новобахмутівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка. Авіаційного удару загарбники завдали в районі Красногорівки, обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Гостре Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська армія била з авіації по районах Благодатного і Старомайорського Донецької області. Також ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення східніше від Старомайорського, з артилерії атакував понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Водяне, Благодатне й Золоту Ниву Донецької області.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони знищили п'ять складів із боєприпасами ворога

На Запорізькому напрямку російські війська зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування Сил оборони. Артилерійських обстрілів від росіян тут зазнали понад 15 населених пунктів, серед них – Новодарівка, Білогір’я, Оріхів і Кам’янське Запорізької області.

Авіаційного удару загарбники завдали в районі Оріхова Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська артилерія обстріляла понад 10 населених пунктів, зокрема Херсон, Садове, Токарівку, Антонівку та Михайлівку.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства оборони України, найбільш активно ворог штурмує на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-