На Лимансько-Куп’янському напрямку у росіян немає просування, є лише втрати - Череватий

На Лимансько-Куп’янському напрямку у росіян немає просування, є лише втрати - Череватий

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку армія Російської Федерації не має позитивних результатів у просуванні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Позитивних результатів на Лимансько-Куп’янському напрямку у росіян немає. У них є тільки негативні результати», - зазначив він.

Череватий поінформував, що в результаті дев'яти боєзіткнень 31 окупант «назавжди залишився в українській землі», а 87 зазнали поранень.

Читайте також: Сили оборони за тиждень звільнили понад 14 квадратних кілометрів на півдні та сході

Окрім того, речник повідомив, що за добу було знищено три танки Т-72, три бойові машини піхоти, самохідний міномет 240-мм "Тюльпан", польовий склад з боєприпасами та три одиниці автотехніки, а також збито безпілотний літальний комплекс, який керував ворожим вогнем.

За його словами, на зазначеному напрямку, «маючи доволі велике угруповання і достатню кількість одиниць техніки, вони (командування військ РФ – ред.) використовують доволі неякісний особовий склад».

Читайте також: Сили оборони уразили вісім артилерійських засобів ворога та дві станції РЕБ

«Поряд з відносно професійними повітряно-десантними підрозділами і піхотними, більш-менш також злагодженими бригадами, РФ використовує бойовий армійський резерв, який створений нашвидкуруч і включає територіальні війська різного типу - те, що в РФ називають добровольцями. Насправді, це найманці, або люди, під примусом загнані в так звані роти Z чи приватні військові компанії», - пояснив Череватий.

Він додав, що це робиться для того, щоб, уникаючи прямої мобілізації, «затикати дірки в особовому складі».

Як повідомляв Укрінформ, на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагається перехопити ініціативу та вести наступальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-