На фронті за добу - 24 зіткнення, триває наступальна операція ЗСУ на двох напрямках

На фронті за добу - 24 зіткнення, триває наступальна операція ЗСУ на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Між підрозділами Сил оборони України та російськими загарбниками протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення. Водночас триває наступальна операція Сил оборони на Мелітопольскому й Бердянському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 29 липня.

"На Мелітопольському та Бердянському напрямках наступальна операція Сил оборони триває. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у повідомленні.

Загалом за добу українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили артилерійський засіб на вогневій позиції, станцію радіоелектронної боротьби та район зосередження особового складу ворога.

Також Сили оборони знищили один розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня РФ.

Російські війська протягом доби завдали п'ять ракетних і 19 авіаційних ударів, а також 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ за тиждень знищили російський «Солнцепьок» та 13 танків

У Генштабі попереджають, що ймовірність здійснення Російською Федерацією подальших ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом доби відбулися 24 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з мінометів і артилерії понад 15 населених пунктів, зокрема Миколаївку Чернігівської області, Стару Гуту, Грабовське й Волфине Сумської області, Уди, Охрімівку, Огірцеве й Тихе Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів від російських військ зазнали Дворічна, Западне, Кіндрашівка та Куп’янськ Харківської області.

Читайте також: Зеленський: ССО завдають особливо відчутних ударів по російських терористах

На Лиманському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки й Білогорівки Луганської області, з артилерії били по Невському й Білогорівці Луганської області, Верхньокам’янському, Спірному та Роздолівці Донецької області.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Богданівка, Часів Яр, Іванівське й Біла Гора.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем артилерії й авіації РФ українські захисники успішно відбили атаки росіян у районі Авдіївки. Артилерійських ударів ворога тут зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Первомайське, Карлівка й Новокалинове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка. Від ворожих обстрілів тут потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка й Георгіївка Донецької області.

Читайте також: Сікорський: Українське військове командування краще знає, в якому темпі перемогти в цій війні

На Шахтарському напрямку російська армія била з авіації по районах Макарівки й Старомайорського, обстріляла Одрадне, Благодатне, Макарівку, Рівнопіль і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. Понад 25 населених пунктів опинилися під вогнем ворожої артилерії, зокрема Новодарівка, Мала Токмачка, Білогір’я й Кам’янське Запорізької області, Золота Балка, Токарівка, Антонівка та Михайлівка Херсонської області.

Читайте також: Українські війська у наступі роблять акцент на розм'якшенні лінії оборони росіян - експерт

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Оріхова Запорізької області й Антонівки Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Куп’янському напрямку наступальний темп російських загарбників знизився. Ворог проводить ротацію з метою відновлення штурмових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-