Українські війська у наступі роблять акцент на розм'якшенні лінії оборони росіян - експерт

Українські війська у наступі роблять акцент на розм'якшенні лінії оборони росіян - експерт

Укрінформ
Акцент у наступі українських військових зроблено на розм'якшенні лінії оборони ворога, щоби знищувати максимально його укріплені рубежі.

Це сказав у коментарі Українському радіо керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає Укрінформ.

На думку експерта, пріоритетні напрямки наступу українських Сил оборони – Бердянський і Мелітопольський. "Найуспішнішим і перспективним напрямком є Бердянський. Це підтверджує звільнення Старомайорського. На Мелітопольському напрямку кілька днів тривають бойові дії в районі Роботиного. Наші сили намагаються прорватися на Токмак і Мелітополь", - зазначив він.

Читайте також: Сирський: На Куп'янському та Лиманському напрямах Сили оборони не втратили жодної позиції

Тим часом східний напрямок бойових дій в Україні залишається найгарячішим за кількістю обстрілів, за інтенсивністю, констатує військовий експерт. У деяких районах на сході на 7-8 ворожих снарядів ворога українські артилеристи мають нині змогу відповідати лише одним.

В рамках свого контрнаступу ЗСУ має хороші шанси повернути захоплене раніше російськими окупантами місто Бахмут, вважає Мусієнко. І додає: "його можна було б звільнити і йти далі". Але оскільки пріоритетом зараз усе-таки є для української армії Мелітопольський і Бердянський напрямки, то для визволення Бахмуту немає додаткових сил. Тому цей райцентр на Донеччині повертатимуть поступово, без підкріплень. І у межах наявних ресурсів там спостерігається просування українських Сил оборони, зауважив військовий експерт. "Наші війська продовжують відтискати ворога, наскільки це можливо. Попри те, що ворог перекидає своє підкріплення, в районі Кліщіївки (біля Бахмута – ред.) ЗСУ просуваються далі і мають тактичні успіхи".

Експерт також зазначив, що зараз ЗСУ роблять акцент на роботі артилерії, вибиваючи ворога із укріплених позицій. "Менше стало штурмів механізованими бригадами і піхотою. Часто відбувається розмінування вручну, тому сапери на багатьох ділянках працюють детальніше. Нам досі не вистачає відповідної техніки для розмінування. Не вся вона поставлена західними партнерами", - зазначив Мусієнко.

Читайте також: Голова ДПСУ відвідав прикордонників, які боронять Лиманський і Бахмутський напрямки

За його словами, лише після розмінування застосовуються штурмові групи ЗСУ, які проходять ті чи інші території. "Акцент таким чином зроблено на розм'якшенні лінії оборони ворога, щоби знищувати максимально його укріплені рубежі. А далі йде броньована техніка і піхота, яка продовжує зачищати той чи інший плацдарм. Артилерія, максимально працюючи на дальні дистанції, зберігає ресурси ЗСУ, підкреслив Мусієнко.

Як повідомлялося, У Міноборони заявили, що українські військові працюють над знищенням техніки та особового складу російських загарбників, і вже є ознаки того, що ворогу дедалі складніше чинити опір.

Фото: ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-