На фронті відбулося 21 бойове зіткнення – де «найгарячіше»

На фронті відбулося 21 бойове зіткнення – де «найгарячіше»

Дані Генштабу
Укрінформ
Наступальна операція Сил оборони України на півдні триває – оборонці закріплюються на досягнутих рубежах, загалом за добу на фронті відбулося 21 бойове зіткнення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 28 липня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Українські захисники завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях ворога та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу загарбників. Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів, а також склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах 10 авіаційних ударів та 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Прикордонники на Луганщині ударними дронами знищили позиції загарбників

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація завдала авіаційних ударів у районах Галаганівки та Леонівки Чернігівської області, Іскрисківщини та Волфиного Сумської області. Мінометних й артилерійських обстрілів від росіян зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Івашки, Гур'їв Козачок, Уди, Стрілеча, Зелене й Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська завдали авіаційного удару в районі Дружелюбівки Харківської області, з артилерії й мінометів обстріляли Колодязне, Дворічну, Западне, Синьківку та Кислівку Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники вдарили з авіації по району Григорівки Донецької області, з артилерії били по Невському і Білогорівці Луганської області, Торському, Верхньокам’янському та Спірному Донецької області.

Читайте також: Українські війська у наступі роблять акцент на розм'якшенні лінії оборони росіян - експерт

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Міньківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине та Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі Авдіївки, з артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївку, Первомайське й Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка. Від ворожих обстрілів тут потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Побєда та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська армія обстріляла Одрадне, Благодатне, Макарівку, Зелене Поле й Новодарівку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. Артилерійських обстрілів від загарбників тут зазнали понад 25 населених пунктів.

Зокрема, під ворожими ударами перебували Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка і Степове Запорізької області, Золота Балка, Михайлівка, Козацьке, Тягинка, Іванівка й Садове Херсонської області.

Встановлено, що в підрозділах російських військ на тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати загарбників у живій силі збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях.

Читайте також: Активності ворожої авіації немає, однак є висока вірогідність ракетних ударів — Ігнат

Так, у районі Розівки Запорізької області близько 60 російських військовослужбовців зі складу 247-го десантно-штурмового полку 7-го десантно-штурмової дивізії Збройних сил РФ відмовилися виконувати бойові завдання в районі села Старомайорське Донецької області. При цьому загарбники частково вивели з ладу власну автомобільну й бронетанкову техніку.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на Куп‘янському та Лиманському напрямках Сили оборони щодня відбивають численні штурми та не втратили ще жодної позиції.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-