У Міноборони Британії випадково надіслали секретні документи союзнику Кремля – ЗМІ

У Міноборони Британії випадково надіслали секретні документи союзнику Кремля – ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Великої Британії розпочало розслідування після того, як чиновники випадково надіслали електронні листи з секретною інформацією до Малі, країни-союзника Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Ми розпочали розслідування після того, як невелику кількість електронних листів було помилково перенаправлено на неправильний домен електронної пошти. Ми впевнені, що вони не містили жодної інформації, яка могла б поставити під загрозу оперативну безпеку або технічні дані. Уся конфіденційна інформація передається в спеціальних системах», - заявив речник Міноборони.

Він також додав, що Міністерство оборони Британії постійно переглядає свої процеси, та наразі працює над покращенням управління інформацією, запобігання втраті даних і контролю конфіденційної інформації.

Зазначається, що британські чиновники надіслали електронні листи на адресу, яка закінчується доменом «.ml» західноафриканської країни Малі, а не «.mil» армії США.

Читайте також: Штати наклали санкції на військове керівництво Малі, яке сприяє ПВК «Вагнер»

Минулого тижня було виявлено, що та сама помилка в США призвела до того, що мільйони військових електронних листів відправили до Малі.

Малі була серед шести африканських країн, яким президент РФ Володимир Путін пообіцяв безкоштовні поставки зерна після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової угоди з Україною.

Найманці ПВК «Вагнер» також були задіяні для боротьби разом з армією Малі проти джихадистів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів Великої Британії запровадило санкції проти 13 фізичних і юридичних осіб, які пов’язані з діяльністю російської ПВК «Вагнер» в Малі, Судані та Центральноафриканській Республіці (ЦАР).

Фото: sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-