Руйнування релігійних об’єктів в Україні: Штати в ООН звинуватили Росію у лицемірстві

Руйнування релігійних об’єктів в Україні: Штати в ООН звинуватили Росію у лицемірстві

Укрінформ
Сполучені Штати назвали цинічними спроби Росії вкотре поскаржитися в ООН на «утиски» Української православної церкви в Україні, й нагадали, що саме РФ нищить українські релігійні об’єкти та грубо переслідує релігійні меншини.

Про це заявила в середу під час засідання Радбезу ООН, скликаного Росією, представниця делегації США при ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На цьому засіданні ми бачимо, що Росія цинічно скаржиться на погане ставлення до УПЦ (в Україні – ред.), в той час, як вона чинить систематичні релігійні гноблення на окупованих територіях», - зазначила представниця американської місії.

Вона наголосила, що Росія продовжує жорстоке поводження з членами релігійних меншин на окупованих нею територіях України.

Читайте також: Радбез ООН не допустив до виступу проросійського священника УПЦ МП Гедеона

«Росія скликала цю зустріч (Радбезу ООН – ред.) після руйнування нею історичного Спасо-Преображенського собору в Одесі, який належить саме УПЦ», - підкреслила представниця США.

Вона підкреслила, що «шкода, завдана Росією релігійним об’єктам і храмам в Україні, добре задокументована».

У цьому зв’язку представниця Сполучених Штатів закликала Кремль припинити безглузду війну та поважати права людини й безпеку цивільного населення, в тому числі представників усіх релігійних громад.

Читайте також: Обстріл центру Одеси: координаторка ООН оглянула зруйнований собор

Як повідомлялося, за статистикою українського Інституту релігійної свободи, внаслідок російського вторгнення, в Україні були знищені, пошкоджені або пограбовані 494 релігійні споруди.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-