Полонені захисники ЧАЕС не отримують у Росії належну медичну допомогу - Коордштаб

Полонені захисники ЧАЕС не отримують у Росії належну медичну допомогу - Коордштаб

Укрінформ
Родичі нацгвардійців, які захищали Чорнобильську АЕС і потрапили в полон, скаржаться на погані умови їх утримання, зокрема на відсутність належної медичної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

Під час зустрічі з родинами полонених на ЧАЕС нацгвардійців (в/ч 3041), на запитання близьких відповіли представники Координаційного штабу, Національної гвардії та Національної поліції.

Рідні скаржилися на умови утримання у ворожому полоні захисників ЧАЕС, зокрема на погане харчування та ненадання належної медичної допомоги.

На зустрічі говорили і про роботу МКЧХ у Росії та на тимчасово захоплених росіянами українських територіях, а також про обмеження, які РФ створює для його діяльності.

Серед інших питань порушили тему труднощів під час перемовин про обмін військовополонених та алгоритмів здійснення обмінів.

Читайте також: Рідні полонених морпіхів скаржаться на неналежні умови утримання у РФ – Коордштаб

Фахівець Коордштабу зазначив, що робота з організації обміну за принципом “всіх на всіх” триває, хоча її сповільнює російська сторона.

Як повідомляв Укрінформ, Росія тримає в полоні музикантів оркестру 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, що є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-