Чому Росія посилила ракетні обстріли півдня України - версія британської розвідки

Чому Росія посилила ракетні обстріли півдня України - версія британської розвідки

Укрінформ
Після виходу РФ із зернової угоди російські війська збільшили кількість обстрілів півдня України, зокрема Одеси, включаючи цивільну інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Від серпня 2022 року до червня 2023 року, коли діяла Чорноморська зернова ініціатива, Росія зазвичай утримувалася від атак на цивільну інфраструктуру в південних портах. Проте, як тільки Росія не продовжила зернову угоду, Кремль вважає, що вже має менше політичних зобов’язань, і почав атакувати Одесу через те, що вважає, що Україна має в цьому районі військові склади. З початку вторгнення російська кампанія ракетних атак супроводжується слабкою розвідувальною діяльністю й неефективним процесом ударів по цілях», - пояснили в британському Міноборони.

Читайте також: Штати вважають, що Росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі

Зазначається, що з 18 липня Росія здійснила велику кількість обстрілів великої дальності по Одесі та інших районах півдня України. В ці атаки входила незвичайно велика кількість 5,5-тонних ракет Х-22, чия мета, за задумом, призначена для знищення авіаносців.

Завдана шкода в результаті цих атак включає декілька зернових силосів у порту Чорноморська, а також історичний центр Одеси.

Крім цього, 24 липня Росія застосувала дрони-камікадзе проти портів на Дунаї, що приблизно за 200 метрів від румунського кордону.

Читайте також: Влада Румунії засудила удари РФ по українських портах на Дунаї

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-