Штати вважають, що Росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі

Штати вважають, що Росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі

Укрінформ
У США на тлі низки ударів РФ по Одесі, дунайській інфраструктурі та інших зловмисних дій Кремля вважають, що Росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі.

Про це заявив на брифінгу речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо інформацію, яка свідчить про те, що вони (РФ - ред.), очевидно, готують операцію під чужим прапором. Вони погрожували суднам, які діють у міжнародних водах, після чого сьогодні сталася атака на Дунаї», - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Президент анонсував низку подій, спрямованих на посилення українського захисту

Він зазначив, що Сполучені Штати продовжать проведення консультацій із партнерами в регіоні щодо альтернативних шляхів вивезення зерна з України.

Водночас Міллер підкреслив, що ідеального рішення, яке дало б змогу Україні відвантажувати таку ж кількість зерна, як під час дії Чорноморської зернової ініціативи, без поновлення морських шляхів «просто неможливо».

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі Росія здійснила атаку дронами по портовій інфраструктурі Дунаю на Одещині. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-