У Силах тероборони завершився четвертий курс із підготовки офіцерів за стандартами НАТО

У Силах тероборони завершився четвертий курс із підготовки офіцерів за стандартами НАТО

Відео
Укрінформ
У Силах територіальної оборони ЗСУ завершився четвертий курс підготовки офіцерів "Вишкіл капітанів" за стандартами НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Сили ТРО повідомляють у Фейсбуці.

"Упродовж восьми тижнів командири рот, взводів та офіцери штабів батальйонів з усіх регіонів України вивчали процедури планування бою, військовий процес ухвалення рішень, ділилися бойовим досвідом і розвивали свої лідерські навички", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, цього разу разом з офіцерами Сил тероборони ЗСУ навчалися представники Десантно-штурмових військ ЗСУ та Національної гвардії.

117 навчених командирів повернуться у свої підрозділи з новими знаннями та навичками, щоб ефективно виконувати бойові завдання і берегти життя бійців.

"Рівно рік тому було започатковано цей курс, і мене надихає те, наскільки він розвинувся за цей час. Наразі до нас доєдналися представники інших структурних підрозділів, співпраця з якими дала змогу кожному з вас посилити знання та стати ще більш ефективними у виконанні покладених на вас обов’язків", - сказав під час вручення сертифікатів командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра.

Читайте також: У Силах тероборони створили підрозділ «Очі яструба»

Курс розроблено на основі стандартів планування виконання бойових завдань у країнах НАТО з урахування новітнього досвіду ведення бойових дій в російсько-українській війні. Інструктори "Вишколу капітанів" мають бойовий досвід та пройшли підготовку у Великій Британії.

З кожним випуском програма удосконалюється та оновлюється. Багато уваги приділяється процедурам планування бою TLP (Troop Leading Procedure) рівня роти.

Слухачі виїжджають на місцевість, проводять рекогностування, опрацьовують алгоритми наступу та оборони. Це допоможе ефективно спланувати бій і зберегти особовий склад.

Читайте також: Сили тероборони у зонах бойових дій надаватимуть правову допомогу спільно з держорганами

Загалом навчання на "Вишколі капітанів" завершили вже 356 офіцерів.

Курс відбувається за підтримки фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим", і партнерів-благодійників: ІТ-компанії Genesis, мультипродуктової IT-компанії SKELAR, а також Headway, appflame, AMO, Universe та Quarks.tech.

Як повідомляв Укрінформ, у всіх шести районах Закарпатської області розпочалися навчання у Центрі підготовки населення до національного спротиву.

Фото: facebook.com/TerritorialDefenseForces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-