На Херсонщині знищили шість ворожих систем ППО

На Херсонщині знищили шість ворожих систем ППО

Укрінформ
На Херсонщині ворог потужно застосовує авіацію з керованими авіаційними бомбами, тому знищення їхніх систем ППО – це один з елементів послаблення ворожої авіації. Сили оборони знищили 6 ворожих систем протиповітряної оборони.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Ми на нашій ділянці відпрацювали по 6 системах ворожої ППО і вони вже не здатні захищати ті літаки. Літаки тактичної авіації в нашому напрямку затримуються в зоні недосяжної для нашої ППО для того, щоб звідти випускати керовані авіабомби на відстань 50-60 км. І це поки що робить їх недосяжними для нашого ураження. Але ми все ж працюємо над розвитком своєї тактики і продовжуємо захищати смугу на лівому березі для того, щоб там закріплятися вже в більш безпечній ситуації… Поки що все це контрбатарейна робота», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Таврійський напрямок: втрати ворога за добу - майже дві роти і 20 одиниць військової техніки

Як повідомляв Укрінформ, напередодні вона заявила, що на лівобережжі Херсонської області зараз триває контрбатарейна боротьба, і українські військові намагаються вичистити певну територію, яку захисники потім зможуть опанувати без загрози для життя воїнів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-