На фронті протягом доби відбулися 23 бойові зіткнення

На фронті протягом доби відбулися 23 бойові зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Між підрозділами Сил оборони України та російськими загарбниками протягом доби відбулися 23 бойові зіткнення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 24 липня, передає Укрінформ.

Як зазначається, на Мелітопольському і Бердянському напрямках Сили оборони продовжують вести наступальну операцію та закріплюються на досягнутих рубежах. Українські захисники завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях ворога та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу українська авіація завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян вісім ударів, чотири рази вдарила по ворожих зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили чотири пункти управління загарбників, три засоби протиповітряної оборони, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях і чотири ворожі станції радіоелектронної боротьби.

Також українськими захисниками протягом доби знищені три ударні безпілотники типу Shahed-136.

Російські війська протягом доби завдали по позиціях Сил оборони і населених пунктах один ракетний і 58 авіаційних ударів, також здійснили понад 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Таврійський напрямок: втрати ворога за добу - майже дві роти і 20 одиниць військової техніки

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема серед дітей. Руйнувань і пошкоджень зазнала портова інфраструктура й пункти зберігання зерна на півдні України, житлові будинки й інші інфраструктурні об'єкти.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках, за даними ЗСУ, оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність. Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Гур’їва Козачка та Піщаного Харківської області, із мінометів і артилерії обстріляли райони понад 15 населених пунктів.

Зокрема, під артилерійськими й мінометними ударами росіян опинилися території, що північно-східніше від Леонівки Чернігівської області, східніше від Бояро-Лежачів і південно-східніше від Попівки Сумської області. Також ворожих обстрілів зазнали Угроїди Сумської області, Басов, Гур’їв Козачок, Гранів, Піщане, Козача Лопань і Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку авіаційні удари ворога фіксувалися біля Тернів, Вільшаної та Кислівки Харківської області. Під ударами російської артилерії і мінометів перебували Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ і Одрадне Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія била з авіації по районах Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного й Роздолівки Донецької області. Артилерійських обстрілів від росіян зазнали Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районах, що північно-західніше від Оріхово-Василівки, південніше від Іванівського й західніше від Кліщіївки Донецької області.

Читайте також: Таврійський напрямок: втрати ворога за добу - майже дві роти і 20 одиниць військової техніки

Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Диліївки і Предтечиного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Богданівка, Іванівське й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії росіян Сили оборони успішно відбили атаки в районі Первомайського Донецької області. Артилерійських обстрілів від російських військ тут зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Ласточкине, Водяне, Первомайське та Карлівка Донецької області.

Удари ворожої авіації зафіксовані біля Новокалинового, Авдіївки та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ росіян у районах Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Від ворожих обстрілів тут потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Георгіївка й Максимільянівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області, обстріляла понад 10 населених пунктів, зокрема Парасковіївку, Новомихайлівку, Вугледар і Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. З артилерії загарбники атакували понад 30 населених пунктів, серед них – Гуляйполе, Новоандріївка, Малі Щербаки й Степногріськ Запорізької області, Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Качкарівка та Козацьке Херсонської області.

Авіаційних ударів росіяни завдали в районах Малої Токмачки, Оріхова й Лобкового Запорізької області

На тимчасово захоплених територіях України російські загарбники продовжують чинити мародерство. Встановлено, що в селище Миронівський Донецької області з 10 липня прибувають бійці з підрозділу Росгвардії "Ахмат", які примусово виселяють місцевих жителів із їхніх будинків на вулицю та самовільно туди заселяються.

Також вищезгадані представники російських військ масово займаються мародерством, що викликає хвилю невдоволення серед цивільних.

Для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям Росія продовжує використовувати цивільну медичну інфраструктури тимчасово захоплених населених пунктів. Зокрема, у Раденську Херсонської області російські військові облаштували територію місцевого дитячого садочка під польовий госпіталь. На лікуванні там перебувають десятки поранених загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, у Східному угрупованні ЗСУ заявили, що на Бахмутському напрямку Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-