Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою - прикордонники

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою - прикордонники

Укрінформ
Ситуація на кордоні із Білоруссю наразі залишається контрольованою, прикордонники не фіксують змін у обстановці.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі можу чітко зазначити, що ситуація по лінії кордону залишається повністю контрольованою. Поряд із нашим кордоном ми не фіксуємо якихось змін, у тому числі, з прибуттям російських найманців на територію Білорусі», - зазначив він.

Читайте також: У Білорусі може бути близько п'яти тисяч «вагнерівців» - Демченко

Демченко зазначив, що є розуміння того, що ці найманці можуть бути долучені до підготовки підрозділів армії Білорусі у подальшому і, можливо, і до підготовки підрозділів армії РФ, які досить часто проводять підготовку і тренування на білоруських полігонах.

За його словами, наразі, якщо говорити безпосередньо про російські підрозділи, то їх фактично у Білорусі немає.

«Але той досвід, який мають російські найманці, може використовуватися і для створення провокацій на нашому кордоні, тому ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Усі наші підрозділи – і ДПСУ, і інших складових Сил оборони – попереджені про ту ситуацію, що відбувається на території Білорусі, щоб вони посилили пильність», - запевнив речник Державної прикордонної служби.

Читайте також: Білоруська армія та ПВК «Вагнер» проводять спільні навчання біля кордону Польщі

Він додав, що триває укріплення нашого кордону, зокрема - відбувається мінування найбільш загрозливих напрямків для того, щоб упередити будь-які спроби чи то вторгнення, чи то будь-яких провокацій.

Окремо Демченко поінформував, що підрозділи розвідки, у тому числі і ДПСУ, активно стежать за тим, що відбувається по той бік кордону із Білоруссю.

Він нагадав, що раніше влада в Білорусі заявляла про те, що їхні військові перейматимуть досвід від російських найманців.

«Зараз бачимо, що у рамках того, що російські найманці перекидаються на територію Білорусі, вони також долучаються до підготовки підрозділів армії Білорусі. І це відбувається, у тому числі, і на цей момент на полігоні «Брестський», що на напрямку кордону України і Польщі. Але сказати, що вони мають або матимуть необхідні навички чи досвід (щоб здійснити вторгнення в Україну – ред.), - цього говорити зараз не варто, бо такого у них немає», - зазначив речник ДПСУ.

Читайте також: Сили оборони не дозволяють ворожим ДРГ просуватися вглиб країни – Демченко

На запитання щодо ділянок кордону, через які «вагнерівці» можуть намагатися здійснювати диверсії, Демченко сказав, що готовність українських військових має бути по всій протяжності кордону з Білоруссю, від Волині до Чернігівщини, оскільки є розуміння того, наскільки масштабно Білорусь допомагає Росії.

«Тому наші підрозділи готові по всій протяжності кордону з Білоруссю», - запевнив речник.

Він також зазначив, що на кордонах із РФ фіксуються спроби проникнення ворожих ДРГ, але Сили оборони їх виявляють та змушують відступати.

«Це відбувається і по напрямку Чернігівщини, і по напрямку Сумщини, Харківщини. Але наші Сили оборони розуміють, наскільки ворог масштабно може нести загрозу нашій країні. Тому ці групи виявляються, по них відкривається вогонь і вони відходять за лінію держкордону», - поінформував Демченко.

Як повідомлялося, командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що дії «вагнерівців» у Білорусі відбуваються з метою залякування населення України.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-