У Білорусі може бути близько п'яти тисяч «вагнерівців» - Демченко

У Білорусі може бути близько п'яти тисяч «вагнерівців» - Демченко

Укрінформ
Кількість найманців приватних військових компаній на території Білорусі може сягати близько п'яти тисяч осіб.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі Укрінформу.

"На початку, коли групи найманців почали заходити в Білорусь, їх кількість оцінювалася в сотнях. Однак зараз, зважаючи на наявну інформацію щодо представників приватних військових компаній, їх кількість, звісно, інша і може сягати близько п'яти тисяч", - зазначив він.

Демченко зауважив, що така кількість російських найманців безпосередньої загрози для України не становить, однак прикордонники готові до будь-яких ситуацій. Ситуація на лінії кордону повністю контрольована.

За його словами, ДПСУ продовжує відстежувати ситуацію з прибуттям до Білорусі російських найманців.

Читайте також: В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер» – британська розвідка

"Україна робить усе необхідне, аби розуміти реальний ризик та забезпечити надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше укріплення нашого кордону по всій протяжності і посилення необхідними засобами", - додав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, до Білорусі прибули декілька колон "вагнерівців". Раніше з’явилася інформація, що влада Білорусі дозволила їм розташуватися табором у селі Цель Могильовської області, де облаштовані намети майже для 9 тисяч осіб.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що дії членів ПВК "Вагнер" у Білорусі відбуваються з метою психологічного тиску та залякування населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-