До Білорусі прибула дев'ята колона «вагнерівців» - щонайменше 30 фур

До Білорусі прибула дев'ята колона «вагнерівців» - щонайменше 30 фур

Укрінформ
На трасі в Білорусі помітили вже дев'яту колону найманців з ПВК «Вагнер», яка складається виключно з вантажних автомобілів.

Про це повідомляє Беларускі Гаюн, передає Укрінформ.

«Дев’ята колона найманців Пригожина зараз рухається трасою М5 від Бобруйська у напрямку Осиповичів. Ця колона, попередньо, складається виключно з фур у кількості мінімум 30 одиниць. Деякі фури рухаються одразу з двома причепами. Більшість вантажівок у колоні їде без номерних знаків», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в останні дні деякі фури, що їхали в колонах з іншими машинами ПВК «Вагнер», згодом поверталися до РФ. Це може свідчити про те, що фури, розвантажуються у таборі в  селі Цель і повертаються до РФ – у тому числі по наступну партію вантажу.

Читайте також: Пригожин пообіцяв зробити військо Лукашенка «другою армією світу»

Що саме перевозиться у фурах - невідомо, зауважує паблік.

«Усі вони криті та різних кольорів. Там може перевозитися все, що завгодно: особисті речі, обладнання/частини колишнього табору ПВК у Молькино або їх спорядження, зброя, боєприпаси», - додає Беларускі Гаюн.

Як повідомляв Укрінформ, до Білорусі вже прибули вісім колон бойовиків ПВК «Вагнер».

Читайте також: Залишки ПВК «Вагнер» будуть на території Білорусі на положенні засланців

Раніше з’явилася інформація, що влада Білорусі дозволила «вагнерівцям» розташуватися табором у селі Цель Могильовської області, де облаштовані намети майже для 9 тисяч осіб.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив, що розвідка України пильно стежить за групами людей, які переміщаються з РФ до Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-