Нікого на Заході не має хвилювати, що думає Путін про військові плани України - Ден Райс

Нікого на Заході не має хвилювати, що думає Путін про військові плани України - Ден Райс

Ексклюзив
Укрінформ
Нікого на Заході не має хвилювати, що думає президент Російської Федерації про ті чи інші військові плани України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав колишній спеціальний радник головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного Ден Райс, який нині обіймає посаду президента Американського університету Київ.

«Моя перша думка: «Кого хвилює, що думає Путін?» А відповідь тут проста: треба вбивати або захоплювати в полон кожного загарбника, аж поки Україна не відновить кордони 1991 року. Інакше, за що воюють українські війська?», – заявив Ден Райс, підтримавши нещодавній коментар головкома щодо планів деокупувати Крим на фоні занепокоєнь, які в приватному порядку висловлювали деякі західні політики щодо того, як Путін може відреагувати, коли українські війська увійдуть на півострів.

На його думку, «справжніх лідерів» не має залякати агресор з ядерною зброєю.

«Якщо якийсь політик на Заході надмірно стурбований тим, що робитиме Путін, якщо він програє війну, яку сам же і розпочав, то цьому політику потрібно переглянути рід своїх занять», - зауважив колишній спецрадник Залужного.

За його словами, інакше майбутнє визначене: гноблення. «Захід був надмірно стурбований реакцією Путіна на кожне рішення і турбувався про «ескалацію». І зрозуміло, хто тут агресор. А всі агресори повинні боятися, що реакція Заходу буде надзвичайно потужною, допоки загарбник не буде вигнаний», - підсумував Райс.

Читайте також: Ден Райс розповів, що саме вплинуло на рішення США надати Україні касетні боєприпаси

Як повідомлялося, головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив у інтерв’ю Washington Post, що він твердо налаштований розпочати звільнення Криму від російської окупації, як тільки для цього з’являться відповідні можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-