Росія тримає у Чорному та Азовському морях щонайменше 11 кораблів

Росія тримає у Чорному та Азовському морях щонайменше 11 кораблів

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 10 ворожих кораблів, в Азовському - один.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Наразі загальне корабельне угруповання якраз у процесі ротації, і на бойовому чергуванні перебуває щонайменше 10 кораблів у Чорному морі і один – в Азовському», - повідомила Гуменюк.

Також вона зазначила, що в нічній атаці по Одесі та Миколаєву був застосований підводний човен.

“У сьогоднішній атаці застосовувався підводний човен, який був на бойовому чергуванні. Ймовірніше за все, він зараз буде спрямований у пункт базування для поповнення запасів, або відбудеться ротація ракетоносіїв. Зважаючи на те, що ворог методично продовжує тиснути, зокрема, по портовій інфраструктурі, а «Калібри» є ракетами високоточними і можуть бути застосовані саме з цього приводу, треба бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги”, – зауважила вона.

Читайте також: Унаслідок обстрілу Одеси постраждали щонайменше четверо осіб - Гуменюк

За словами Гуменюк, окупанти продовжують обстріли правобережжя, тиск є і на Миколаївському напрямку. Час від часу там потерпають від ударів по Кінбурнській косі. На Херсонщині ворог знову вдається до використання заборонених запальних снарядів і намагається таким чином залякувати місцеве населення.

Як повідомлялося, цієї ночі ворог атакував Одесу ракетами, в місті неодноразово лунали вибухи, постраждало четверо осіб. Крім того, росіяни завдали ракетного удару по центру Миколаєва, наразі відомо про 19 поранених. Кількість загиблих невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-