Тільки на розмінування за запитами фермерів потрібні 150 систем – Зеленський

Тільки на розмінування за запитами фермерів потрібні 150 систем – Зеленський

Укрінформ
Розмінування української території є викликом як для військових, так і фермерів: лише від Міністерства економіки є запит на 150 відповідних систем.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час спільної з Прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є виклики (щодо розмінування – ред.), і вони різні. Вони як на полі бою до наших військових, які повинні пройти ці сотні замінованих кілометрів, так само як і виклик для українського фермера... Коли ми говоримо про розмінування, ми повинні зрозуміти, що в нас запит Міністерства економіки є на сьогодні біля 150 систем розмінування, наприклад, тільки для агропромислового комплексу", – зазначив Зеленський.

Він розповів, зокрема, що Ірландія допомагає Україні двома такими системами.

Читайте також: Литва формує коаліцію з розмінування України

Крім того, Зеленський зауважив, що також тривають переговори про розмінувальну техніку зі Словаччиною, Хорватією, Японією, Канадою.

За словами Президента, дуже складно отримати такий об'єм необхідних систем.

Як повідомлялося, Зеленський раніше заявляв, що контрнаступ українських Сил оборони йде нелегко, оскільки російські загарбники замінували 200 тис. кв. км української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-