Гуменюк вважає, що обстріл росіянами Одеси пов'язаний із «зерновою угодою»

Гуменюк вважає, що обстріл росіянами Одеси пов'язаний із «зерновою угодою»

Укрінформ
Обстріл росіянами Одеси пов'язаний скоріш за все з "зерновою угодою", а не з ударом по Кримському мосту.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чи пов'язаний обстріл Одеси з подіями в Криму, передає Укрінформ.

"Незважаючи на те, що з усіх пропагандистських пабліків летіла "отвєточка" (за удар по Кримському мосту - ред.), ми розуміли, що атаки можливі, і вони не будуть в абсолюті прив'язані до конкретних подій. Ворог готувався, готувався давно і довго. І з того часу, як вони почали риторику про припинення "зернової угоди", портова інфраструктура Одещини зазнавала вже не першого удару, і загрози лунали звідусіль", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Росія збільшила угруповання в Чорному морі до 16 кораблів, два з них - ракетоносії

За її словами, останнім часом напрям ворожої атаки більш-менш можна спрогнозувати.

Як повідомлялося, за попередніми даними, 17 липня близько четвертої ранку впала секція мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.

Російський диктатор Володимир Путін пообіцяв, що Росія помститься за удар по Кримському мосту.

Читайте також: Ігнат не виключає можливої «помсти» РФ за вибухи на Кримському мосту

Перед цим Росія заявила про припинення продовження дії Зернової угоди, яка була укладена 22 липня 2022 року в Стамбулі на 120 днів і кілька разів продовжувались.

Протиповітряна оборона вночі, 18 липня, збила усі шість ракет "Калібр", якими росіяни атакували Одесу, і знищила 21 ворожий дрон Shahed-136 на підльоті з моря до Одеської області. Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-