Росія збільшила угруповання в Чорному морі до 16 кораблів, два з них - ракетоносії

Росія збільшила угруповання в Чорному морі до 16 кораблів, два з них - ракетоносії

Укрінформ
У Чорному морі розгорнуто потужне корабельне угруповання Росії — 16 одиниць, серед яких два ракетоносія.

Про це сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ керівниця об'єднаного пресцентру Сили оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“У Чорному морі на зараз розгорнуто потужне корабельне угруповання — це 16 одиниць. Серед 16 чорноморських одиниць - два ракетоносії, які залишаються на чергуванні. Це надводний і підводний”, - повідомила Гуменюк.

Вона зауважила, що це ті самі ракетоносії, що перебували під час сьогоднішньої атаки на Україну. “Тому з урахуванням використаних вночі 6 ракет вони зараз мають так само 6 ракет, які можуть бути застосовані”, - зазначила речниця.

Читайте також: У ВМС розповіли, для чого Росія фарбує кораблі у чорний колір

За її словами, ракетна небезпека зберігається. “Але треба розуміти, що, скоріш за все, після нічної атаки вони заведуть ракетоносії в пункти базування для поповнення запасів”, - додала вона.

Як повідомлялось, Росія станом на 10:00 вівторка тримала у Чорному морі на бойовому чергуванні вісім кораблів, серед яких два носії "Калібрів". В Азовському морі перебував один ворожий корабель, у Середземному морі - до восьми ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-