З досвіду нашої війни вже пишуть підручники - експерт

З досвіду нашої війни вже пишуть підручники - експерт

Укрінформ
На прикладі українського опору російські збройній агресії вже зараз пишуться нові підручники. А після завершення війни буде однією з найбільш боєздатних у світі.

Про це у коментарі Українському Радіо сказав військовослужбовець, військовий історик Роман Пономаренко.

Розв'язана Росією проти України повномасштабна війна є найбільшою в Європі, починаючи з Другої світової війни. До неї, цілком очевидно, прикута увага військових усього світу, які ретельно спостерігають й аналізують, що тут відбувається, які види зброї ми використовуємо, як ми це робимо, як змінюються умови бойових дій, наголосив експерт.

Наприклад, на початку нашої війни багато говорили про "байрактари", а зараз про них взагалі не згадують, бо умови ведення бойових дій змінилися і "байрактари" не мають за нинішніх умов користі, бо їх швидко знищують. Міжнародні військові аналітики це ретельно аналізують: зараз пишуться аналізи, підручники з приводу досвіду нашої війни і це все перейматимуть армії інших держав, – констатував Пономаренко.

Читайте також: У Міноборони розповіли, як ЗСУ відроджують історичну українську геральдику

На думку експерта, після завершення війни в Україні наші миротворці, поза сумнівом, долучаться до миротворчих місій у світі, де буде така потреба: "У світі дуже велика кількість "гарячих точок", конфлікти в різних країнах не припиняються, тому стабілізаційні сили ООН й надалі будуть потрібні. А після війни українська армія буде однією з найбільш боєздатних у світі, з великою кількістю досвідчених військових. Попит на залучення таких вояків для подібних місій буде дуже високим. Тому будуть місії і, можливо, не тільки під егідою ООН, а й під егідою НАТО чи інших альянсів й організацій», - переконаний експерт.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Міноборони Великої Британії заявили, що під час наступу українська армія успішно використовує свій попередній досвід для вдосконалення тактики, завдяки чому досягає впевненого прогресу на ключових напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-