Росія вже воює снарядами Другої світової – експерт

Росія вже воює снарядами Другої світової – експерт

Укрінформ
На сьогодні є світлини, які демонструють, що російська армія використовує в Україні снаряди, розроблені в 30-40-х роках минулого століття.

Про це в коментарі Українському Радіо сказав військовий оглядач Денис Попович.

"Вже навіть такі склади піднімаються і такі запаси кидаються в бій. Ефективність даного озброєння залежить від їхнього стану, наскільки воно зберігалося в належних умовах. Калібр залишився колишнім, тому такі боєприпаси можуть використовуватися в деяких типах озброєння, особливо якщо це озброєння 40-х років. А росіяни зараз так само піднімають і гармати часів Другої світової війни. Якщо десь знищено склад окупантів, який постачав боєприпаси, пально-мастильні матеріали певному угрупованню військ, що, наприклад, діє на Запорізькому напрямку, це відразу створює проблеми для війська РФ. Поки цього складу немає, доводиться перекидати боєприпаси зі складу, який, умовно кажучи, розташований на 50 кілометрів далі знищеного. Тому збільшується площа логістики, час, щоб постачати боєприпаси до певної гармати. Таким чином, зростає імовірність того, що в якийсь момент ця гармата може залишитися без боєприпасів, а ЗСУ стане легше вести наступ. Якщо робити це масовано, то на цьому прикладі ми можемо пересвідчитися, яким чином це впливатиме на здатність вести бойові дії", – підсумував Попович.

Читайте також: ЗСУ із ракетами SCALP візьмуть Керченський міст і Крим під вогневий контроль - експерт

Як повідомлялося, Франція оголосила про передачу Україні крилатих ракет великої дальності Scalp.

Із травня цього року ЗСУ застосовують проти російських загарбників британські далекобійні крилаті ракети повітряного базування Storm Shadow.

Фото: Віталій Носач, detector.media 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-