Міноборони Франції не вважає ескалацією постачання ракет Україні

Міноборони Франції не вважає ескалацією постачання ракет Україні

Укрінформ
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню вважає, що постачання ракет Україні – необхідність для її захисту, і не призведе до загострення воєнного конфлікту з Росією.

Як передає Укрінформ, таку думку Лекорню висловив у коментарі для BFM TV

«Путін розраховує на те, що підтримка (України Заходом – ред.) послабиться, як політична в парламентах, так і громадська. Путін веде війну на виснаження. Ми повинні колективно пояснювати, чому це корисно, важливо і необхідно допомагати Україні захищати себе, пояснювати, що постачання ракет не є ескалацією, і не втягує нікого до прямого воєнного конфлікту з Росією. Це не «безвідповідально», як ми чули від деяких крайніх правих, а іноді й крайніх лівих політичних лідерів», - заявив міністр.

Лекорню також додав, що французькі політики, які виступають проти постачання зброї Україні, роблять це, тому що мають «особливі відносини з Москвою».

Читайте також: Франція надасть Україні додаткове обладнання для розмінування – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, французький президент Емманюель Макрон заявив у вівторок, 11 липня, що Франція відправить Україні ракети великої дальності SCALP, які є аналогом британської Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-