Речник Сил оборони Таврійського напрямку пояснив важливість комплексних рішень для контрнаступу

Речник Сил оборони Таврійського напрямку пояснив важливість комплексних рішень для контрнаступу

Укрінформ
Під час контрнаступу на півдні України вкрай важливе значення мають комплексні рішення, адже ЗСУ – це інтелектуальна армія.

Про це заявив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Мабуть, усі прекрасно розуміють, чому від початку просування наших військ на Південь, від початку ведення наступальних дій, від початку нашого контрнаступу вектори просування стали називати Бердянський та Мелітопольський. Так, наша очевидна стратегічна мета – деокупація, звільнення українських земель на Півдні. Зрозуміло, що ми маємо сягнути узбережжя Азовського моря. Цілком очевидно, що ми опираємось на концепцію ефективного комплексного вогневого ураження противника, знищуємо потенціал ворога, його тили і логістику, матеріально-технічну базу, управлінські структури і командні пункти. Ось для цього ефективно працюють ракетні війська, влучно працює артилерія далекобійна», – розповів Шершень.

Читайте також: Україна у червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік - Камишін

За його словами, у цьому процесі вирішальне значення мають комплексні рішення. При цьому речник згадав вибух у готелі «Дюна», де, імовірно, перебувало військове командування росіян.

«Варто зазначити, що об’єкти для ураження визначаються у штабах, де командування здійснює відповідне планування, координацію та реалізацію. Давайте себе похвалимо. Все ж таки ЗСУ – це інтелектуальна армія. І в цьому визначальними є лідерство, мотивація і об’єкт атаки, тобто чітко визначене завдання і мета, яку ми маємо», – підсумував Шершень.

Читайте також: Росія за 500 днів війни проти України не досягла жодної мети – ISW

Як повідомлялося, 11 липня в захопленому Бердянську пролунав вибух. За даними Бердянської МВА, було зафіксовано влучання в готель «Дюна», де могли мешкати високопоставлені російські офіцери. Зі знищеного готелю впродовж ночі вантажівками вивозили тіла російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-