Російських військ у Білорусі поменшало - прикордонники

Російських військ у Білорусі поменшало - прикордонники

Єдині новини
Укрінформ
РФ виводить свої підрозділи з Білорусі, там наразі немає необхідного наступального угруповання,

Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення з території Білорусі, не фіксується», - сказав речник.

За його словами, не фіксують ані переміщення військової техніки, ані особового складу. На території Білорусі наступальних угруповань Росії не спостерігається, Сили оборони свідомі додаткової потенційної загрози та перебувають у постійній бойовій готовності.

Демченко відзначив, що кількість російських військових, які перебувають на території РФ, значно зменшилась, вона досить незначна. Це свідчить про те, що РФ виводить свої підрозділи з РБ.

Демченко нагадав, що раніше в Білорусі їх кількість російських військових коливалася на рівні 10-11 тисяч,

Читайте також: У Білорусі планують залучити «вагнерівців» до підготовки спецпризначенців

Він підкреслив, що за ситуацією пильно стежать підрозділи розвідки України, в т.ч. Державної прикордонної служби, які фіксують усе, що відбувається по той бік кордону.

Як повідомлялось, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов заявив, що представники російської ПВК "Вагнер", яких можуть передислокувати на територію Білорусі, — це лише виснажені рештки, які не становлять загрози для ЗСУ, але вони можуть здійснювати провокації у прикордонних районах України з метою сковування наших військ та відволікання резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-