У Байдена негласно обговорюють можливість надати Україні ракети ATACMS – ЗМІ

У Байдена негласно обговорюють можливість надати Україні ракети ATACMS – ЗМІ

Укрінформ
В адміністрації Байдена відбуваються негласні обговорення щодо можливого забезпечення України ракетами збільшеного радіуса дії ATACMS, які є в запасах Пентагону в обмеженій кількості та зарезервовані для інших цілей.

Про це повідомляє в вівторок NYT із посиланням на офіційних представників у США і Європі, передає Укрінформ.

«Двоє американських чиновників і один європейський розповіли про негласні дебати всередині адміністрації Байдена стосовно того, чи відправляти (Україні – ред.) навіть кілька керованих ракет класу «земля-земля», які зарезервовані для відповіді на інші загрози безпеці»,- зазначається в публікації.

Читайте також: Німеччина передасть Україні ППО і бронетехніку, але не далекобійні ракети – Пісторіус

Як і Сполучені Штати, Франція також раніше виключала можливість надання Україні ракет більшої дальності через побоювання, що вони можуть бути застосовані для ураження цілей на території Росії, що призведе до ескалації конфлікту. Втім у вівторок президент Макрон заявив, що Франція надасть Україні ракети SCALP.

Читайте також: Франція передасть Україні далекобійні ракети SCALP

Як повідомлялося, раніше адміністрація Байдена також тривалий час мала сумніви, але потім оголосила про надання Україні складних систем ППО Patriot, танки Abrams і касетні боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-