На півдні Сили оборони продовжують наступ, на сході йдуть важкі бої

На півдні Сили оборони продовжують наступ, на сході йдуть важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої, за добу відбулось 17 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень”, - ідеться в повідомленні.

Окрім того, Російська Федерація сьогодні вночі завдала чергового ракетного удару по території одного з інфраструктурних об'єктів Миколаєва. Також ворог завдав 22 авіаційні удари та здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: Ворог обстріляв Донеччину – двоє загиблих і троє поранених

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог протягом доби завдав авіаційних ударів в районах Басового, Одноробівки та Ветеринарного Харківської області. Також агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів, серед них - Гірськ Чернігівської області; Чуйківка Сумської області та Уди, Ветеринарне, Огірцеве, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Роздолівка та Білогорівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Берестове, Веселе, Роздолівка Донецької області.

Читайте також: Сили оборони тримають під вогневим контролем Бахмут та переміщення росіян в місті - Маляр

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії агресора Сили оборони України успішно відбили атаки росіян в районі Григорівки Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару біля Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них - Васюківка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. У той же час росіяни здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Авдіївки, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під ворожими вогнем артилерії українські захисники відбили усі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка. Біля останнього противник такох завдав авіаційного удару. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них - Красногорівки, Мар’їнки, Георгіївки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Одрадного на Донеччині. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Вугледара, Сторожевого і Благодатного Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ.

Читайте також: За тиждень росіяни завдали по Україні 39 ракетних і 334 авіаційні удари – Міноборони

Росіяни здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Серед них - Новодарівки, Левадного, Малинівки, Гуляйполя, Залізничного, Оріхова Запорізької області; Берислава, Козацького, Львового, Антонівки, Інженерного, Дніпровського Херсонської області та Херсона.

У Генштабі додали, що водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Окрім того, Авіація сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ. Також українські захисники знищили три розвідувальних безпілотних літальних апарати оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, сім артилерійських засобів на вогневих позиціях та один засіб протиповітряної оборони російських військ.

Читайте також: У Генштабі розповіли, скільки української землі вже звільнили

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 липня 2023 року ліквідували близько 234 тисяч 480 російських загарбників, при цьому 440 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-