Україна отримає західні винищувачі, але на це потрібен час - Лінкявічус

Україна отримає західні винищувачі, але на це потрібен час - Лінкявічус

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус прогнозує, що Україна отримає західну бойову авіацію, як раніше отримала іншу зброю, однак на це знадобиться певний час.

Таку думку Лінкявічюс висловив у інтерв’ю Укрінформу.

«Приклади, які ми щойно обговорили у випадку зі зброєю, показують, що це можливо: HIMARS надходять, Patriots надходять, тому й винищувачі надійдуть. Я сподіваюся, що не після контрнаступу, можливо, раніше, але це занадто велика ціна. Тому ми повинні про це чітко говорити. І боротися, але не здаватися», - сказав Лінкявічус.

Читайте також: Лінкявічюс розкритикував відмову Швейцарії передати Україні танки Leopard

Колишній міністр закордонних справ Литви констатував, що залишаються складнощі із довготривалим навчанням пілотів, важливим є також логістичний ланцюжок. Але ще одна проблема - це люди, які хочуть зберегти канали комунікації з Росією, зауважив дипломат. За його словами, «нам потрібен час, щоб змінити це мислення».

Читайте також: У Повітряних силах закликають міжнародних партнерів прискорити надання F-16

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про зміщення графіку навчань українських пілотів на винищувачах F-16, через що, вірогідно, буде зміщено і дату передачі Україні винищувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-