На чотирьох напрямках за добу відбулися 27 зіткнень, тривають важкі бої

На чотирьох напрямках за добу відбулися 27 зіткнень, тривають важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої, протягом доби там відбулися 27 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 9 липня, передає Укрінформ.

Як зазначається, на згаданих напрямках російські загарбники зосереджують основні зусилля.

Загалом за добу ворог здійснив по позиціях Сил оборони України та населених пунктах 27 авіаційних ударів і 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, унаслідок чого є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Українські підрозділи ракетних військ й артилерії протягом доби уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки загарбників, два їхні артилерійських засоби на вогневих позиціях та дві станції радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Виявляє літаки на великій відстані: Резніков показав українську станцію розвідки RPS-7 Inhul

Авіація Сил оборони зі свого боку завдала одного удару по району зосередження особового складу ворога.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України є високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань російської армії не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники протягом доби обстріляли з мінометів і артилерії близько 10 населених пунктів, зокрема Винторівку, Іскрисківщину і Яструбине Сумської області, Уди, Ветеринарне й Вовчанськ Харківської області.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу росіяни втратили понад дві роти

На Куп’янському напрямку Сили оборони стійко тримають оборону. У районах Колодязного та Кислівки Харківської області російські війська завдавали ударів з авіації, з артилерії і мінометів били по Красному Першому, Фиголівці, Дворічному, Куп’янську та Кислівці.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели штурмові дії й намагалися витіснити Сили оборони із займаних позицій в районі, що західніше від Спірного Донецької області, однак успіху не мали. З авіації ворог бив по районах Новосадового, Іванівки, Серебрянського лісництва та Спірного Донецької області.

Ударів російської артилерії на Лиманському напрямку зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Спірне, Берестове та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії ворога українські захисники успішно відбили атаки в районі Дубово-Василівки Донецької області. Авіаційних ударів росіяни завдали у районах Олександро-Шультиного та Північного.

Читайте також: Історія з передачею Україні касетних боєприпасів нагадує ситуацію з гаубицями М777 - експерт

Від ворожих артилерійських обстрілів на цьому напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них — Маркове, Богданівка, Хромове й Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки. Ударів ворожої артилерії тут зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Новокалинове, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Первомайське й Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під вогнем російської артилерії українські захисники відбили всі атаки в районі Мар’їнки. З авіації ворог ударив по району Красногорівки, також обстріляв понад 10 населених пунктів, серед яких — Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Єлизаветівка й Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області й обстріляв теж понад 10 населених пунктів, зокрема Новомихайлівку, Вугледар, Новоукраїнку, Пречистівку, Золоту Ниву, Шахтарське й Велику Новосілку Донецької області.

Читайте також: У Міноборони підбили підсумки 500 днів повномасштабної війни

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. У районах Рівнополя й Новоданилівки Запорізької області та Козацького Херсонської області ворог завдав авіаційних ударів.

Під вогнем російської артилерії на Запорізькому та Херсонському напрямках перебували понад 20 населених пунктів, серед них — Темирівка, Новодарівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне й Оріхів Запорізької області, Херсон, Берислав, Веселе, Антонівка й Білозерка Херсонської області.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На тимчасово захоплених територіях Луганської області триває примусова паспортизація громадян України.

Читайте також: Українська армія робить неможливе, така стійкість потребує значно більше зброї - Данілов

Так, у місті Старобільськ, за даними Генштабу, російські загарбники видали картки резидентів Російської Федерації із терміном дії три місяці всім працівникам місцевої багатопрофільної лікарні, які не отримали паспорта РФ. Громадянам України погрожують, що в разі неотримання в цей термін російських документів їх депортують, конфіскувавши житло.

Як повідомляв Укрінформ, з 3 по 9 липня Сили оборони знищили 4 380 російських військових, 178 артилерійських систем і гелікоптер загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-