Британія та Іспанія виступили проти використання касетних боєприпасів Україною

Британія та Іспанія виступили проти використання касетних боєприпасів Україною

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що «не заохочує» використання касетних боєприпасів, які США погодилися відправити в Україну. Аналогічну думку висловили і в Міноборони Іспанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

За словами британського прем’єра, Сполучене Королівство входить до числа 123-х країн, які підписали Конвенцію, яка забороняє використання снарядів такого типу.

«Велика Британія підписала Конвенцію, яка забороняє виробництво або використання касетних боєприпасів і не заохочує їх використання», – сказав Сунак.

Водночас він підкреслив, що країна продовжуватиме підтримувати Україну у боротьбі з агресією РФ.

«Ми продовжуватимемо робити свій внесок у підтримку України проти незаконного та неспровокованого вторгнення Росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки та зовсім нещодавно зброю великої дальності», – сказав він.

Читайте також: Резніков назвав п'ять принципів України щодо застосування касетних боєприпасів

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що касетні боєприпаси не можна надсилати для допомоги України «ні в якому разі».

«Ні» касетним боєприпасам і «так» законній обороні України, яка, як ми розуміємо, не повинна здійснюватися касетними снарядами», – заявила очільниця іспанського оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення нового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом $800 мільйонів, в який входять касетні боєприпаси.

Фото: DoD US

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-