На Таврійському напрямку ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ, переважно біля Мар’їнки

На Таврійському напрямку ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ, переважно біля Мар’їнки

Укрінформ
Протягом доби ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ на Таврійському напрямку. Українські захисники знищили 156 окупантів, поранено - 135.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ на цьому напрямку, при цьому бойові зіткнення припадають на Мар’їнку у кількості 13 атак. Та Авдіївку – 5 атак. Крім того. ворог здійснив 745 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію», - повідомив речник.

За його словами, на Авдіївському напрямку сили оборони продовжують утримувати наступ російських військ у районі Первомайського. По Авдіівці ворог додатково завдав удари дронами–камікадзе.

На Мар’їнському напрямку під ворожим вогнем артилерії наші захисники відбили всі атаки в районі міста Мар’їнка. Ворог проводив безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. За даними речника, на Запоріжжі ситуація не зазнала суттєвих змін за добу - противник зосереджується на утриманні зайнятих рубежів та недопущені просування наших ударних підрозділів.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ЗСУ просунулися і повернули раніше захоплені території

Протягом доби на Таврійському напрямку було знищено - 156 окупантів, поранено 135, в полоні - 1 особа. Було знищено 28 одиниць озброєння та військової техніки противника. Зокрема, 6 танків, 5 одиниць бойових броньованих машин, 4 гармати та 6 ворожих складів боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб - за минулу добу.

Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-