Британська розвідка пояснила, навіщо Росія створила в Азовському морі окремий підрозділ

Британська розвідка пояснила, навіщо Росія створила в Азовському морі окремий підрозділ

Укрінформ
ВМФ Росії 1 липня створив новий Азовський військово-морський округ зі штаб-квартирою в тимчасово окупованому українському місті Маріуполь, який, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що у підпорядкуванні Чорноморського флоту (ЧФ) округ командуватиме вісьмома бойовими кораблями, зокрема трьома сучасними корветами типу «Каракурт», які можуть запускати крилаті ракети «Калібр».

Читайте також: Україні потрібні F-16 для ефективної боротьби з флотом РФ у Чорному морі - Громов

Британська розвідка наголошує, що Азовське море є життєво важливим морським регіоном для Росії, оскільки воно пов'язує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. У контексті війни це може бути альтернативний варіант поповнення запасів збройних сил, якщо сухопутні маршрути Росії на південь України будуть порушені.

Читайте також: Росія тримає у Чорному морі шість ракетоносіїв із 22 «Калібрами»

«Азовський військово-морський округ, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань, вивільняючи основний ЧФ для зосередження на далеких ударних операціях та направленні морської сили далі за кордон», - вважають у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб - за минулу добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-