Зеленський оголосив про домовленості з Болгарією в оборонному секторі

Зеленський оголосив про домовленості з Болгарією в оборонному секторі

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський оголосив про досягнення домовленостей із Болгарією щодо активізації співпраці оборонних відомств та в оборонному секторі в цілому.

Про це він розповів під час спільної з Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим пресконференції у Софії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Домовились сьогодні значно активізувати співпрацю оборонних відомств та загалом в оборонну секторі», - сказав Зеленський.

Відео: ОПУ

Також, за його словами, з главою болгарського уряду обговорили оборонну допомогу Болгарії Україні та конкретні деталі передачі поточного оборонного пакету.

Читайте також: Болгарія підтримала членство України в НАТО після війни

“Це пакет на захист. Це пакет не наступу. Це пакет для того, щоб батьки могли зараз захистити своїх дітей, а не так, як було на початку війни, коли дітей просто гвалтували люди у російській формі. Гвалтували дітей на очах у батьків”, — зазначив Президент України, нагадавши, що після деокупації українських населених пунктів виявляли масові поховання і факти масових катувань.

Глава Української держави підкреслив, що Україна потребує артилерії, щоб російські війська знову не розпочали вторгнення. “Ця артилерія б’є на відповідну відстань. Вона не б’є навіть на територію ворога, Росії, яка це заслужила, але артилерія туди не б’є. Ця артилерія стоїть, щоб вони знову до нас не прийшли”, — наголосив Зеленський.

Необхідність надання Україні систем ППО він аргументував потребою в захисті людей і цивільної інфраструктури. “Куди вони стріляють? Вони використовують ракети по наших військових? Ні. Вони використовують ракети просто по цивільному населенню, по квартирах. Коли вони говорять, що це схід і там військові... Ні! Сьогодні (6 липня — ред.) було вбито людей у Львові, на кордоні з Польщею. Це кордон із країною, яка є членом НАТО. І ми знаємо випадки, коли та чи інша зброя або ті чи інші уламки потрапляли на території інших держав, які мають із нами кордони”, — сказав глава Української держави.

Водночас він констатував, що кожна держава має право самостійно ухвалювати рішення щодо надання Україні зброї, а також має право захищати себе і своїх дітей. “Якщо завтра до вас зайде людина, навіть та, від якої ви цього не очікуєте, ви будете захищати своїх дітей. В іншому випадку ви залишитеся без них. Уявіть собі, ми не знаємо, де 200 тисяч українських діточок. Частина з них депортована, частина з них на окупованих територіях. Хто з них живий — ми не знаємо. Уявіть, яка це цифра! Так, хіба це замало, щоб допомогти нам захиститися? Мені здається, ні. Але вирішувати, чи допомагати, це право кожної людини і кожної держави. До речі, ми за права людей якраз і боремося”, — резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 6 липня перебуває з візитом у Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-