Сили оборони утримують ініціативу на Бахмутському напрямку — Череватий

Сили оборони утримують ініціативу на Бахмутському напрямку — Череватий

Укрінформ
На Бахмутському напрямку Сили оборони України утримують ініціативу попри запеклий опір загарбників.

Пре це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, проводити штурмові дії, відтісняючи противника на південному та північному флангах. Ворог чинить шалений опір: 361 раз обстріляв із артилерії, здійснив три авіанальоти, відбулося три бойові зіткнення. (Сили оборони - ред.) знищили 57 окупантів, 136 осіб поранили. Також знищили три ворожі танки, РСЗВ «Град», самохідну артустановку «Піон», - сказав Череватий.

За його словами, українські захисники також знищили ворожий потужний зенітний ракетний комплекс С-400 «Тріумф», гаубицю Д-30, п'ять польових складів із боєприпасами та склад з пально-мастильними матеріалами.

Читайте також: Сирський показав, як українські бійці нищать росіян із САУ на Бахмутському напрямку

Речник поінформував, що на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог намагається атакувати українські позиції, 445 разів завдавав ударів артилерією. Крім того, відбулося 9 штурмів і 12 авіанальотів.

Під час відбиття штурмів українські війська знищили 56 окупантів і ще 12 поранили, зазначив Череватий.

Як повідомлялося, російська армія і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом минулої доби відбулось 38 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-